© Rootsville.eu

Ledfoot (US)
tiltle: White Crow
music: Singer-songwriter - Blues
release date: january 24, 2020
label: TBC Records
info artist: Ledfoot
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2019


Deze "White Crow" is meteen het vierde album van de Amerikaanse singer-songwriter Tim Scott McConnell aka "Ledfoot". Zijn kenmerk is nogal donkere blues en het bespelen van de 12-string akoestische gitaar. McConnell is reeds actief sinds de 70-tiger jaren en verwierf ook bekendheid in de nineties met de band "The Havlinas" en was zo ook het voorprogramma vn de "No Mercy"-tour van Bob Dylan doorheen Engeland en Frankrijk.

Als componist schreef hij nummers voor "TNT" en Sheena Easton, maar ook voor Bruce Springsteen. In 2007 bracht hij zijn debuutalbum "The Devil's Songbook" uit. Mede door he tuitbrengen van deze "White Crow" mogen we "Ledfoot" in 2020 op onze Europese podia verwachten.

"White Crow" is een donker beladen album met daarop 10 tracks met na opener " Dead Man Can Do" het howlin' " Right Down The Hole". "This Wayward Son" is een rustigere ballad waarbij de donkere klankkluer steeds als een rode draad doorheen de nummers loopt. Footstompin" is zeker "Nobody" en zo liken de nummers alsof ze vanuit de invalbasis van een urban tribe afkomstig zijn. Voer voor liefhebbers van akoestsiche blues

tracks:

1 Dead Man Can Do
2 Right Down The Hole
3 This Wayward Son
4 Nobody
5 You’ve Gone Astray
6 Where I Lost Hope
7 The Wrong Road
8 Little Dog
9 Ain’t Yet Been
10 When An Angel Falls